Dag 9 De Robbeberg - Reisverslag uit Plettenberg Bay, Zuid-Afrika van de Ruitertjes Ruiter - WaarBenJij.nu Dag 9 De Robbeberg - Reisverslag uit Plettenberg Bay, Zuid-Afrika van de Ruitertjes Ruiter - WaarBenJij.nu

Dag 9 De Robbeberg

Door: De Ruitertjes

Blijf op de hoogte en volg de Ruitertjes

26 Juli 2018 | Zuid-Afrika, Plettenberg Bay

Ook hier in the Bayside Lodge hebben we alle 4 goed geslapen. Heerlijke grote bedden met het geluid van de zee op de achtergrond. Rond 8.30 uur zijn we gaan ontbijten in een knusse huiskamer waar nog een Nederlands gezin zat. Er werden pannenkoeken voor de meiden en Marijn gebakken en er waren allerlei soorten brood, beleg, fruit, yoghurt, ontbijtgranen, etc. etc. Wat een verwennerij! Na een uur eten, kletsen en gezellig doen zijn we boodschappen gaan doen voor de lunch en het avondeten. Daarna hebben we de spullen gepakt voor een rondje hiken op de Robbeberg. Eerst 10 minuten rijden naar de Robbeberg en uiteindelijk gingen we om 11 uur van start. Mooie (soms lastige rotsige) paden en geweldige vergezichten. Op 1 uitkijkpunt zagen en hoorden we tientallen zeehonden (de Robben). Op een mooi strand lekker geluncht, in de zee gespeeld en daarna verder gewandeld en geklommen. Ook Gaby’s knie hield het goed vol. Ze had wel regelmatig een handje van Marijn nodig om zich op een rots te hijsen. Maar we hebben het allemaal prima gered. Om 14.30 uur waren we weer bij het beginpunt. Als traktatie zagen we bij het uitkijkpunt bij de parkeerplaats nog zo’n 8 walvissen zwemmen. Dat blijft toch enorm indrukwekkend en we kunnen er niet genoeg van krijgen. De meiden wilden dolgraag nog surfen op de surfboards van the Bayside Lodge. Dus snel de bikini’s en zwembroek aan en nog even naar het strand gewandeld. Even een dik uur dikke lol gehad. Daarna verkleumd teruggelopen, heel warm gedoucht en in bad gezeten en daarna heerlijk in de tuin van the Bayside Lodge gebarbecued. We mochten hun barbecue lenen en ze hadden borden en bestek voor ons klaar gezet. Een beetje het ouderwetse campinggevoel gehad (wat we een klein beetje missen). Het duurde even voordat het vlees, de mais en aardappels klaar waren dus nog gezellige spelletjes buiten op het terras gespeeld. Gezellig en heerlijk gegeten en daarna met volle buiken naar onze kamers gegaan. De weersvoorspellingen voor morgen zijn voor het eerst niet zo best. In Nederland worden jullie er denken we jaloers op. Hele dag regen en 18C. Maar we hebben alle vertrouwen in onze gastvrouw, die een wandelend reisbureautje is. In ieder geval gaan we opa Hans bellen voor zijn verjaardag en een lekker Zuid Afrikaans taartje op zijn verjaardag eten.

• 26 Juli 2018 - 21:20

(o)(pa) Hans De Ruiter:

Lieve Marijn, Gaby, Isa en Nicky,

Jullie komen niets te kort, dat is duidelijk te lezen in jullie verslag. En fijn dat jullie je zo vermaken en Gaby het ook vol weet te houden, klasse hoor Gaby. Zo langzamerhand wordt het aantal dieren opgevoerd, naast walvissen, apen nu ook robben. Prima, ga zo door, ik ben benieuwd.
    Vroeger was ik blij als ik jarig werd, nu is dat minder. Mede door de extreem hoge temperatuur van 37 graden op vrijdag. Zaterdag wordt het minder + buien, maar daar hebben we morgen niets aan. Maar mij is verzekerd dat ik niet veel mag doen, we gaan het afwachten. Dus inderdaad, een beetje jaloers op jullie temperatuur ben ik wel.
    Jullie telefoontje is aangekondigd, dus om 10.00 uur zit ik klaar.
    Heel veel liefs voor jullie alle 4 en (vooruit) een extra knuffel voor Isa en Nicky van opa H.